Site de new media – muzica si filme online

Am lucrat anterior cu Drupal si putin cu WordPress, deci cred ca as putea sa va ajut cu cateva sugestii.

Testat fiind  – de catre marketeri – faptul ca topurile atrag cititorii, ar fi binevenita o pagina cu Arhiva, in care sa pot vedea toate articolele, sortate crescator sau descrescator dupa criterii de genul:
a. Cele mai citite articole;
b. Cele mai votate;
c. Articolele cel mai frecvent trimise mai departe;
d. Articolele cele mai printate;
e. Articolele cu note cele mai mari (diferit de cele mai votate, ca pot primi fi note mici);
f. În fine, o lista cu articolele pe care le recomandati voi;

Ca sa nu-mi uit vorba, bravo pentru design, e prietenos si aerisit, exact asa cum ar trebui sa fie un site topkiss.

Un alt atu al site-ului vor fi functionalitatile care vor suna cam asa:

a. Vreau sa ma abonez la blog prin email;
b. Vreau ca fiecare articol si aiba o varianta printabila;
c. Vreau sa pot cauta pe site (si) cu Google search (e mult mai puternic decat search-ul standard al WordPress ii stiu pe de rost toti operatorii; Ce operatori WordPress stiu? Niciunul;
d. La sfarsitul unui articol oarecare sa existe o sectiune cu “Articole asemanatoare”

Mai mult, site-ul se vrea a fi prietenos, deci necesita personalizare:
a. Sa pot sa urmaresc doar anumiti autori;
b. Sa primesc urari de ziua mea;

Folosirea Meta-Tag-urilor: titluri diferite pe fiecare pagina (tag Title), descrieri diferite pe fiecare pagina (tag Description), cuvinte cheie diferite pe fiecare pagina (tag Keywords, se pot folosi tag-urile definite pentru fiecare articol), tag alt la imagini, tag title la linkuri.

Adaugare sitemap html pentru utilizator si sitemap xml pentru motoarele de cautare. Generarea acestora se se faca automat, ori de cate ori se adauga articole noi.

Interfata de administrare a siteului de muzica noua sa fie cat mai curata si cu cat mai putine elemente inutile.

Legat de scrierea, publicarea si modificarea articolelor mi-ar placea sa se tina cont de normele lingvistice si de ortografie. Momentan sunt scapari pe domeniul acesta. O simpla editare suplimentara a articlolelor de catre o persoana avizata ar rezilva problema.
De asemenea ar fi util sa se poata seta numarul de articole care sa se afiseze pe o pagina si de a adauga optiunea de a programa ca un articol sa fie publicat nu imediat ci la o anumita ora, dintr-o anumita zi.

Ar fi de preferat sa pot sa-mi definesc categorii de interese, publicarea articolelor facandu-se in functie de acestea, sau sa folosesc categorii deja definite.

Si ar fi util un instrument de tip bookmark in care sa adaug link-uri favorite cu posibilitatea ca orice vizitator al site-ului sa le vada la accesarea lui (un asa numit blogroll). In plus optiunea de link-uri favorite nu-mi permite sa accesez nici un site cu un simplu click ci practic trebuie sa copii adresa si sa o lipesc in bara de adrese a browserului.

Adaugarea posibilitatii de a adauga cod embeded (ex. Youtube) si aceea de a adauga imagini direct de pe serverele dedicate gazduirii imaginilor. O combinatie demna de secolul XXI !
Unul dintre lucrurile esentiale ce ii sunt necesare unui site de filme online si muzica online din zilele noastre este existenta  optiunii de a modifica template-ul. Aspectul estetic conteaza enorm. Eu unul nu am gasit nici o posibilitate pentru a face acest lucru pe topkiss. ro si iar nu e in regula. O modalitate simpla de a schimba sablonul si  existenta unui numar satisfacator de template-uri gratuite din care sa se poata alege ar face fericit orice administrator de site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: